Montag, 19. November 2007

Maksapasteija

Ainekset (1 1/4 l:n vuoka)

500g sianmaksaa
400g "raidallista" sianlihaa
3 sipulia
2 munaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl hienonnettua suolakurkkua
3/4 tl meiramia
hiukan rastettua muskottipähkinää
vuokaan ohuita silavaviipaleitä t.
alumiinifoliota

Valmistusaika
n. 1 3/4 t

1.) Jauha maksa, sianliha ja sipulit lihamyllssä kahteen kertaan.
2.) Lisää loput aineet.
3.) Vuoraa vuoka silavalla tai alumiinifoliota ja täytä se taikinalla. Peitä samoin myös pinta.
4.) Hauduta pasteija kypsäksi vesihauteessa liedellä tai uunissa (175°). Aika-arvio n. 1 1/2 tuntia.
5.) Jäähdytä pasterija kevyen panon alla. Tarjoile se huoneenlämpöisenä.

Keine Kommentare: