Sonntag, 18. November 2007

Taatelikakku

ainekset (2l:n vuoka)

n. 400g kivettömiä taateleita
2 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
175g margariinia
2 munaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2tl vanilliinsokeria
3 dl vehnäjauhoja
rasvaa ja korppujauhetta
vuokaan

valmistusaika

n. 1 t 30 min., josta 45-60 min uunissa

uunin lämpö

170°

1.)Laita kattilaan vesi ja taatellit. Anna seoksen kiehua hiljalleen välillä sekoittaen niin että taatelit soseutuvat. Lisää sokeria.
2.) Mittaa rasva kulhoon ja kaada taateliseos joukkoon. Vatkaa seosta kunnes se jäähtyy. Lisää munat yksitellen.
3.) Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan.
4.) Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuojkaan. Paista kakkua vajaan tunnin verran, Kakku on kypsä kun se on irronut himan vuoan reunoista.

Keine Kommentare: