Montag, 19. November 2007

Tuoresuolattu lohi

Ainekset

1,5 kg lohia
10 mustapippuria
1 rkl suolaa
3 tl sokeria
1dl hienonnettua tilliä

Valmistusaika
n. 20 minuttia + kalan suolautuminen yön ajan

Vihje

Suolaa kirjolohi saman ohjeen mukaan. Tarjoa uusia perunoita ja korvasienimuhennosta lohen kanssa.

1.)Irrota seläkepalaset toisistaan terävällä veitsellä mahdollisimman läheltä selkäruotoa. Poista ruodot.
2.) Murskaa pippurit ja sekoita ne suolan ja sokeria kanssa. Hiero maustesekoitus kalanpalasiin.
3.) Pane toinen pala nahkapuoli alaspäin laakealle vadille. Ripottele päälle tilliä. Aseta toinen pala sen päälle; sisäpuolet vastakkain. Pane kalan päälie kevyt paino, esim. leikkuulauta. Anna lohen suolautua vuorokausi, korkeintaan kaksi, ennen tarjoamista.
4.) Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja irrota viipaleet samalla nahasta.

Keine Kommentare: