Donnerstag, 6. März 2008

Glögi-Juustotorttu

Pohja: 150g piparkakkuja, 75g margariinia Täyte: 2 kananmunaa, 1/2 dl sokeria,
200g maustamatonta tuorejuustoa, 2 dl vispikermaa, 5 liivatelehteä, 1/2 tl kanelia,
1/2 tl neilikkaa, 1/2 tl inkivääriä, 1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
Kiille pinnalle: 2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä, 1 dl vettä,
4 liivatelehteä



Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata margariini
kattilassa ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. Painele seos irtopohjaisen vuoan
(halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane liivatelehdet kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuuston
joukkoon. Kuumenna glögi ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Sekoita hieman
jäähtynyt glögi-liivateseos ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdoksi vatkattu
kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytä noin
tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita joukkoon
kylmässä vedessä liotetut liivatelhdet. Kaada jäähtynyt seos hyytyneen kakun päälle. Anna
hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi
mantelilastuilla.

Keine Kommentare: