Donnerstag, 6. März 2008

Piparijäädyke

1 dl siirappia, 1/2 tl neilikkaa, 1/2 tl inkivääriä, 1 tl kanelia, 2 tl
pomeranssin kuorta, 1/2 dl fariinisokeria, 2 kananmunaa, 4 dl kuohukermaa,
4 liivatelehteä



Seloita siirappi ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja jäähdytä. Vatkaa
munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi, samoin kerma. Sekoita muna-sokerivaahtoon
ensin jäähtynyt mausteliemi ja sitten kermavaahto. Kaada seos kylmällä vedellä
huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä foliolla ja nosta pakastimeen. Anna
jäätyä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään. Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi
kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele pipareilla, viinirypäleillä
ja kermavaahdolla.

Keine Kommentare: