1 dl siirappia, 1/2 tl neilikkaa, 1/2 tl inkivääriä, 1 tl kanelia, 2 tl
pomeranssin kuorta, 1/2 dl fariinisokeria, 2 kananmunaa, 4 dl kuohukermaa,
4 liivatelehteä
Seloita siirappi ja mausteet kattilassa. Kiehauta ja jäähdytä. Vatkaa
munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi, samoin kerma. Sekoita muna-sokerivaahtoon
ensin jäähtynyt mausteliemi ja sitten kermavaahto. Kaada seos kylmällä vedellä
huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä foliolla ja nosta pakastimeen. Anna
jäätyä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään. Kasta vuoka reunojaan myöten hetkeksi
kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele pipareilla, viinirypäleillä
ja kermavaahdolla.
Donnerstag, 6. März 2008
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen